Com4all

Υπηρεσίες Πληροφορκής

Συχνές Ερωτήσεις

1. Τι σημαίνει web hosting ή φιλοξενία ιστοσελίδας;
Μια ιστοσελίδα για να είναι προσβάσιμη από τους χρήστες του Internet πρέπει να φιλοξενείται (hosting) σε web server ο οποίος πρέπει να λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και να έχει μόνιμη σύνδεση με το διαδίκτυο με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα.

 

2. Τι είναι το Virtual Web hosting;
Στις περισσότερες περιπτώσεις η αγορά και συντήρηση του απαραίτητου εξοπλισμού για τη φιλοξενία μιας ιστοσελίδας (web, ftp και e-mail server, μόνιμη ταχύτατη σύνδεση στο ιντερνετ αλλά και τεχνική υποστήριξη) έχει απαγορευτικό κόστος. Με την τεχνική του Virtual Web hosting ο ενδιαφερόμενος μοιράζεται το κόστος φιλοξενίας των ιστοσελίδων του με άλλους κατά τέτοιον τρόπο ώστε να φαίνεται ότι έχει την αποκλειστική χρίση του εξοπλισμού.

3. Χρειάζομαι ιστοσελίδα;
Η ανάπτυξη της τεχνολογίας του διαδυκτίου προσφέρει σημαντικές δυνατότητες επικοινωνίας με πολύ χαμηλό κόστος. Μέσο της ιστοσελίδας σας μπορείτε να:
· Πουλήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας
· Να εκφράσετε τις απόψεις και τις ιδέες σας
· Να διαφημίσετε την εταιρία σας
· Να επεκτείνετε τις επιχειρηματικές σας προοπτικές
· Να συμμετάσχετε και εσείς στον παγκόσμιο ηλεκτρονικό «χρυσό οδηγό»
Το σημαντικότερο από όλα είναι ότι η ιστοσελίδα είναι προσβάσιμη από όλο τον κόσμο ξεφεύγoντας έτσι από τα στενά τοπικά όρια της επιχείρησης σας.

4. Τι χρειάζομαι για να φιλοξενήσετε την ιστοσελίδα μου;
Χρειάζεται:
Α. να αποφασίσετε για το όνομα του διαδυκτυακού σας χώρου (Domain name με μορφή www.onoma.gr), Β. να σχεδιάσετε και υλοποιήσετε τις ιστοσελίδες σας (η άμα επιθυμείται μπορούμε να το αναλάβουμε εμείς) και τέλος, ανάλογα με τις ανάγκες σας, Γ. να επιλέξετε ένα από τα πακέτα φιλοξενίας μας.
Σε λιγότερο από 3 ημέρες θα λάβετε ειδοποίηση (e-mail) με τα στοιχεία πρόσβασης στον virtual server σας.

5. Τι είναι το Domain Name; μπορείτε εσείς να μου βρείτε ένα Domain Name;
Όλοι οι υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι με το ιντερνετ έχουν ένα μοναδικό όνομα ώστε να μπορούν να επικοινωνήσουν με τους άλλους υπολογιστές. Με τον όρο Domain Name αναφερόμαστε σε αυτό το όνομα. Είναι σαν το αριθμό τηλεφώνου μόνο που για μεγαλύτερη ευκολία χρησιμοποιούμε λέξεις που απομνημονεύονται πιο εύκολα από τον άνθρωπο. Έτσι το Domain Name της infolink είναι infolink.gr.
Γράφοντας infolink.gr (ή www.infolink.gr) στον web browser επικοινωνείτε μα τον υπολογιστή μας ο οποίος απαντάει στην κλίση σας στέλνοντας την ιστοσελίδα που βλέπετε. Για το δικό σας Domain name μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε όνομα, γραμμένο με λατινικούς χαρακτήρες, δεν είναι ήδη καταχωρημένο με κάποια από τις καταλήξεις σε .com, .org, .net, .ws, gr. Για να δείτε αν το όνομα που επιθυμείτε είναι διαθέσιμο πατήστε εδώ.
Και βέβαια η Infolink μπορεί να σας προτείνει Domain Name ειδικά για την δική σας ιστοσελίδα, χρησιμοποιώντας τη δική μας γρήγορη και εύκολη διαδικασία εγγραφής Domain Name (με ασφάλεια).

6. Πώς μπορώ να φτιάξω τη δική μου ιστοσελίδα;
Ίσως ο πιο απλός τρόπος να δημιουργήσετε μόνος σας μια ιστοσελίδα είναι να χρησιμοποιήσετε το Microsoft Word. Ετοιμάστε ένα word αρχείο με το κείμενο και τις εικόνες σας και αποθηκεύστε το σαν ιστοσελίδα από το μενού Αρχείο-> Αποθήκευση ως Ιστοσελίδας.
Eάν θέλετε μόνοι σας να φτιάξετε κάτι καλύτερο σας συνιστούμε να μάθετε HTML code ή να χρησιμοποιήσετε κάποιο πρόγραμμα (HTML Editor) που κυκλοφορεί στο εμπόριο όπως το Macromedia Dreamweaver. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε έτοιμα δυναμικά sites που υπάρχουν πρωεγγατεστημένα στο Cpanel σας (Cpanel>Scpipts Library), όπως τα phpnuke, phpauction, livehelp, phpBB, invison board, κλπ και με μία απλή παραμετροποίηση να έχετε ένα μεγάλο δυναμικό site με πολλές δυνατότητες. Αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχει ακόμα και το oscommerce, που αποτελεί μια πολύ καλή πρόταση για δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (e-commerce) και συμπεριλαμβάνεται εντελώς δωρεάν στο cpanel σας.
Εάν χρειάζεστε κάτι περισσότερο επαγγελματικό επικοινωνήστε μαζί μας.

7. Ποιο πακέτο φιλοξενίας είναι καλύτερο για εμένα;
Όλα εξαρτώνται από την τεχνολογία που χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα σας αλλά και τις απαιτήσεις που έχετε από τον virtual server. Εάν για παράδειγμα η ιστοσελίδα σας περιέχει πολλά γραφικά, scripts κ.λ.π. και η επισκεψιμότητά της είναι ιδιαίτερα αυξημένη, τότε λάβετε υπόψιν σας ότι θα είναι "βαρύτερη", καταλαμβάνει δηλαδή περισσότερο χώρο στο server και θα χρειάζεται κάποιο πακέτο με μεγαλύτερο συνολικό bandwidth. Επίσης μπορεί να θέλετε περισσότερα e-mail η ftp accounts. Πατήστε εδώ για να δείτε όλα τα προσφερόμενα χαρακτηριστικά του κάθε πακέτου.
Αν χρειάζεστε κάποια διευκρίνιση ή θέλετε να σας προτείνουμε εμείς την καλύτερη λύση που να καλύπτει τις ανάγκες σας μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

8. Τι γίνεται εάν έχω μια διεύθυνση σε κάποια άλλη εταιρεία φιλοξενίας σελίδων; Μπορώ να μεταφέρω την διεύθυνση μου και την ιστοσελίδα μου σε εσάς;
Φυσικά και γίνεται. άμα η εταιρεία που σας φιλοξενεί τις ιστοσελίδες χρησιμοποιεί τεχνολογία virtual server συμβατή με την δική μας τότε μπορεί να μεταφερθεί ολόκληρο το virtual server (με τις ιστοσελίδες σας, τις βάσεις δεδομένων, τα e-mail και ftp accounts) και η μετάβαση να γίνει με πολύ μικρό έως μηδαμινό down time. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστούμε τα στοιχεία πρόσβασης στον server που έχετε και κατόπιν θα πρέπει να δώσετε εντολή στον καταχωριτή του Domain Name σας να προσθέσει τους δικούς μας DNS servers.
Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να ξαναστήσετε τον virtual server σας από την αρχή στο δικό μας server και μετά να δώσετε εντολή στον καταχωριτή του Domain Name σας να προσθέσει τους δικούς μας DNS servers ή να επικοινωνήσετε μαζί μας για να βρούμε κάποια λύση.

9. Για πόσο χρόνο θα είναι απροσπέλαστες οι ιστοσελίδες μου κατά την μεταφορά στον δικό σας SERVER;
Η μεταφορά γίνεται συνήθως με μηδενικό down time για τις ιστοσελίδες σας άμα όμως χρησιμοποιείτε στο site σας βάσεις δεδομένων το σωστότερο είναι μετά τη μεταφορά των σελίδων στον νέο server να κλείσετε τον παλιό. Σε αυτή την περίπτωση το down time εξαρτάται από τον χρόνο που χρειάζεται ο καταχωριτής του Domain Name σας να αλλάξει τις ρυθμίσεις του DNS server σας. Αυτό συνήθως δεν ξεπερνάει την μία ημέρα.

10. Υπάρχει κάποιος περιορισμός στο περιεχόμενο των σελίδων μου;
Όλα τα περιεχόμενα των σελίδων πρέπει να είναι νόμιμα 100%. Δεν δεχόμαστε σελίδες που αφορούν την τρομοκρατία ή σχετίζονται με κλοπή, phreaking, εγκλήματα και software piracy.

11. Ποιον τρόπο πληρωμής προτείνετε;
Για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτησή σας η Infolink δέχεται VISA, MASTER CARD. Το μόνο που χρειάζεται είναι η συμπλήρωση της φόρμας παραγγελίας. Με τη λήψη της απόδειξης από τη πιστωτική σας κάρτα ξεκινά η συνεργασία. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα καταβολής του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό ενώ πάντα μπορείτε να μας επισκεφθείτε στα γραφεία μας τις ημέρες Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00-16:30. Θα χαρούμε να σας γνωρίσουμε

12. Τι είναι το Web control Panel και σε τι μου χρησιμεύει;
Το Web control Panel παρέχει ένα ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον το οποίο σας επιτρέπει να διαχειριστείτε τον virtual server σας. Μπορείτε για παράδειγμα να προσθέσετε λογαριασμούς e-mail, να μεταφέρεται αρχεία από τον υπολογιστή σας στον server, να προσθέσετε μερικά από τα έτοιμα script που διαθέτουμε για το site σας κλπ.

13. Τη προγράμματα μπορώ να χρησιμοποιήσω για να διαβάσω το e-mail μου;
Οποιοσδήποτε e-mail client μπορεί να χρησιμοποιηθεί (outlook express, Netscape κλπ.). Σε όλα τα πακέτα υπάρχει ενσωματωμένη και η δυνατότητα χρίσεις και web-mail client.

14. Τι κάνει το Autoresponder που συμπεριλαμβάνεται;
Ο autoresponder στέλνει αυτόματα email με το κείμενο που εσείς θα ορίσετε στον αποστολέα, μόλις λάβει κάποιο μήνυμα και δίνει μια αίσθηση σιγουριάς στους πελάτες σας και κύρους στην εταιρία σας.

15. Τι είναι email alias και πως είναι απεριόριστο;
Το e-mail alias σημαίνει ότι εάν θα στείλετε ένα mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή σε λάθοςδιεύθυνση@infolink.gr, αυτό το email θα πάει αυτόματα σε αυτόν που χρειάζεται να το παραλάβει χωρίς να χαθεί. Μπορεί να είναι ένα πρόσωπο ή πολλά πρόσωπα μαζί, όπως και να έχει, είναι χρήσιμο να υπάρχει. Είναι απεριόριστο και λειτουργικό χωρίς επιπλέον χρήματα!

16. Μπορώ να μεταφέρω τις ιστοσελίδες στον virtual server μου με FTP;
Ναι. Σε όλα τα hosting πακέτα μας έχουμε ενεργοποιημένο τουλάχιστον ένα λογαριασμό ftp. To FTP σας επιτρέπει να μεταφέρετε τις σελίδες σας στον virtual server. Εάν δεν έχετε FTP software μπορείτε να το κατεβάσετε από τις διευθύνσεις http://www.flashfxp.com/ ή http://www.leapware.com/
Εάν είστε χρήστης του FrontPage μπορείτε να επιλέξετε την μεταφορά της σελίδας σας στις δικές μας υπηρεσίες και εμείς θα ενεργοποιήσουμε το σύστημα FrontPage extensions.
Εάν είστε χρήστης του Dreamweaver μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ftp client που βρίσκεται ενσωματωμένο στο Dreamweaver και να "ανεβάσετε" τα αρχεία σας στον server.

17. E-Commerce
Το E-Commerce είναι ένας ραγδαία αναπτυσσόμενος τρόπος για να διαχειριστείτε τις δουλειές σας παραγωγικά και αποτελεσματικά, μικραίνοντας τις καθυστερήσεις που ευθύνονται σε γεωγραφικές αποστάσεις και χρονικά όρια. Το Internet commerce έπιασε τζίρο 8 δις $ μέσα στο 2002 και σύντομα κάθε επιχείρηση θα επηρεασθεί από αυτό. Στην Infolink έχουμε πακέτα που σας δίνουν μερίδιο στο e-commerce. Σας δίνουμε την δυνατότητα να αποκτήσετε το shopping cart στην σελίδα σας, σε λιγότερο από 30 λεπτά χρησιμοποιόντας κάποιο απο τα έτοιμα προγράμματα που διαθέτουμε (Interchange, Agora) για αυτό το σκοπό! Επίσης προσφέρουμε την ασφάλεια ενός Secure Server και βέβαια υποστήριξη ηλεκτρονικών σηναλαγών.

RECEPTION

Διαχείριση Online Κρατήσεων για μικρές τουριστικές μονάδες

Corfu e-learning

Δελτίο Τύπου

 

Computer for All

Έναρξη νέου κύκλου μαθημάτων για το σχολικό έτος 2017 - 2018

 Το computer for All καλωσορίζει, για ακόμη μία σχολική χρονιά, μικρούς και μεγάλους στους νέους κύκλους μαθημάτων, οι οποίοι έχουν ως εξής:

Read More

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

  • ΤΑΧΥΤΗΤΑ
  • ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

 

ΓΙΑΤΙ ΕΜΑΣ

Νέες Σελίδες!!

 

 

 

Υποστήριξη

2661044925 - 6947838185

 

Αναβαθμίσεις

Συχνές Ερωτήσεις

  1. Τι σημαίνει web hosting ή φιλοξενία ιστοσελίδας;
  2. Τι είναι το Virtual Web hosting;

 

Συχνές Ερωτήσεις